jugLviv

Meta


Share on:


4-та зустріч JUG. Майже звіт.

juglvivjuglviv

    Як і було заплановано, зустріч відбулась у Четвер, 3 грудня о 19:00 в приміщенні компанії Mita Teknik, яка знову люб”язно надала нам можливість провести чергову зустріч. Хоча, для мене зутріч почалась трохи раніше, а саме із зустрічі із раніше згаданим Alamgir Farouk. Поселився він у хостелі в самому центрі міста, що для мене особисто, було дивним. Ще по дорозі в Міту стало зрозуміло, навіщо Алгамір приїхав, хоча всі присутні на зустрічі мали можливість почути це вживу… В загальному ж, його приваблює Україна, як країна схожа до тої, в якій він народився та виріс. Крім того він любить подорожувати, та не турбується за свій матеріальний статок – на його думку професія програміста, при належному відношенні, у будь-якій країні світу забезпечує достатній матеріальний статус для достойного життя.  Поговірка “добре там, де нас нема” думаю тут не застосовна. По дорозі він “відзначив наші багатоповерхівки та маршрутки”, проте сказав, що на його батьківщині ситуація в кілька разів гірша, а тому йому не звикати.

     На зустрічі Аламгір розповів про особливості програмування таблиць використовуючи Swing, реалізацію SOAP через FTP(і коли це може бути необхідним) та про деякі аспекти розробки прорамного забезпечення для супутникової телеметрії, використовуючи Java. Коли ж матеріали доповіді завершились, формат зустрічі перейшов у Q&A, який в свою чергу плавно перенісся з зали на кухню Міти. Поласувавши запашною кавою, та солодким, гостинно запропонованими інсайдерами Міти, Аламгір вирішив продовжити неофіційну частину зустрічі в одному із затиших кафе старовинного міста Лева. Матеріали зустрічі скоріш за все скоро зявляться на блозі(вся зустріч проводилась на англійській мові, тому маємо можливість ще раз потренувати Listening Skills:)).
   Загалом гість розказав багато цікавого як про життя програмістів в різних куточках світу, так і про проекти, якими він займався, а, приймаючи до уваги що працював він у таких команіях як Boeing, Nokia, Oracle, Fujitsu… то зустріч була дуже і дуже цікавою. Сподіваюсь усіх бачити на наступній зустрічі JUG та сподіваємось що не останній візит нашого гостя в Україну.
    
juglviv
Author