jugLviv

Meta


Share on:


Online courses short review

juglvivjuglviv

       Виникла ідея поділитись, зробити коротенький огляд онлайн курсів, які будуть стартувати в найближчий час або вже почались і до яких без проблем можна відключитись.

       На сьогодні є 3 основних компанії які надають такі послуги це Coursera, Udacity, Edx поза ними є і менші гравці, проте я не пробував проходити їхні курси, тому і важко щось конкретно сказати, якщо є такі які мають якусь інформацію – ділитись треба =).

Coursera:


Algorithms: Design and analysis Part 1:
             Start time – Jan 28th, 2013
             Курс по базових алгоритмах, які думаю будуть корисні кожному хто закнічував університет пару або більше років тому. Приблизний обсяг відео матеріалів коло 2 год на тиждень. Домашні завдання не прив’язані до жодної мови і не є надто складні. Цікавий курс з цікаво поданим матеріалом, можливо трішки забагато теорії. Це 3 “реран” цього курсу, тому хто пропустив перші два має можливість надолужити.

Algorithms: Design and analysis Part 2:
             Start time – in progress
             Продовження попереднього курсу по алгоритмах вже з значно більш складнішими проблемами і цікавішими відео, проте це потягло собою збільшення поданого матеріалу до 4-5 годин в тиждень, Думаю тим кого зацікавив 1 курс або тим для кого він був надто легкий буде цікаво пройти і цей (навіть якщо курс закінчився можна спокійно його проходити)

Algorithms, Part 1:
            Start time – Feb 4th 2013
            Згрубша курс перекриває ті самі теми і алгоритми, що і 1 частина попереднього курсу, проте подана іншим університет, можливо комусь викладач з попереднього курсу не припав до душі або хтось не хоче чекати коли почнеться реран, а цей якраз починається.

Algorithms, Part 2:
            Start time – Mar 18th 2013
            В курсі описані алгоритми для роботи з графами. регулярними виразами, стрічками і архівуванням даних. Якщо хтось проходив додайте інвормацію в коментах =).

Pattern-Oriented Software Architectures for Concurrent and Networked Software:
             Start time – Mar 4th 2013
             В курсі обіцяють розказати, як правильно застосовувати шаблони (patterns), мови шаблонів і фреймворки  для різних складних мережевих систем з використанням ооп.

Programming lanuages:
             Start time – Jan 14th 2013
             Розповідається про принципи які стоять за мовами програмування з великим нахилом в функціональні парадигми.

Cryptography 1:
             Start time – Jan 14th 2013
             З назви думаю очевидно, що в курсі буде подана інформацію про різноманітні алгоритми шифрування і захисту даних. Якщо хтось забув це з університетів або працює з таким і хоче освіжити дані або просто цікаво то думаю буде дуже цікавий курс, проте основа в дискретному розподілі і тп буде плюсом.

Model Thinking:
             Start time – Mar 4th 2013
             Не так тісно на перший погляд пов’язаний з програмуванням курс має навчити, як мислити в моделях. І могти описати все, що навколо моделями. По суті знання елементарної алгебри мусить бути для цього курсу.

Functional Programming in Scala:
             Start time – Mar 25th 2013
             Про цей курс вже є огляд на цьому сайті. Тому коротко: цікавий курс, який навчить базові поняття в Скалі і заставить трішки думати функціонально =)

Udacity:


Introduction to Computer Science:
            Start time – in progress
            Курс для початківців, які хочуть спробувати щось взнати про написання елементарних програм. Для цього курсу не вимагаються ніякі знання, програмки будуть писатись на Python

Web development:
              Start time – in progress
              Елементарний ввід в світ веб програмування, з розжовуванням хтмл тегів і тд. Наприкінці курсу в вас буде свій особистий блог. Думаю тим хто працює в цій сфері курс буде надто простим, проте тим хто загруз в бекенді думаю буде цікаво побваитись.

HTML5 Game Development:
              Start time – Feb 4th 2013
              Курс цікавий своїми лекторами, обоє працюють на гуглі і є фанатами хтмл5 і розробництва ігор. Обіцяють розказати, як правильно розробляти гру на хтмл5, щоб вона гарно скейлилась і тп. Думаю має бути цікаво.

Design of Computer Programs:
             Start time – in progress
             Мова буде йти про дизайн комп’ютерних програм =). Різноманітні підходи і методи до розробництва програм, а також застосування різноманітних шаблонів. Кажуть, що людей з новачків переробляють в експертів.

Introduction to Parallel Programming:
            Паралельне обчислення з використанням Cuda C/C++

На удасіті курси не мають “реранів” натомість коли він закінчується всі матеріали надалі є в доступі і його можна легко проходити. (хоча втрачається елемент контролю і дед лайнів =)

EDX:


CS191x: Quantum Mechanics and Quantum Computation:
             Start time – Feb 6th 2013
             Курс для задоволення і розслаблення після важких трудових буднів. думаю кожному буде корисно час від часу по-розважатись і дати мізкам зарунитись в щось кардинально інше.

CS169.2x: Software as a Service(1,2):
             Start time Part 1 – Jan 7th 2013
             Start time Part 2 – Feb 15th 2013
             Базою для курсу буде служити Ruby, проте якихось знань не вимагається всіх все навчать. В 1 частині буде створена веб аплікація для рейтингу фільмів і тп з використанням різноманітних цікавих речей таких як хероку, гітхаб, авс амазон. Коли цей курс був на корсері давали халявні гроші на апгрейд гітхаб аккаунтів зараз не знаю чи це ще практикують.
            В другій частині розкажуть як рефакторити код, моніторити перфоманс

6.00x: Introduction to Computer Science and Programming:
            Start time – Feb 4th 2013
            Курс для початківців, які хочуть спробувати навчитись програмувати. Бажано мати знання алгебри. І на виході також буде Python

juglviv
Author